Freddy_160219_16417   Freddy-2
Welkom op het FreHae blog.

Mijn naam is Freddy Haerens (°1947) industrieel ingenieur op rust, aquariumliefhebber en amateurfotograaf, wonende in Kortrijk (België)

Als aquariumliefhebber ben ik verbonden aan de Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders vzw (BBAT) waar ik sinds 1996 hoofdredacteur ben van het tijdschrift AQUARIUMWERELD. Samen met een 7-koppig redactieteam maken wij een blad met informatie voor de aquarium-, terrarium en vijverliefhebber. Het blad verschijnt maandelijks, behalve in augustus. Het julinummer is een themanummer dat één specifiek onderwerp in de hobby in detail belicht.

Als amateurfotograaf ben ik sinds 2010 lid van Fotoclub Groeninghe in Kortrijk. Fotoclub Groeninghe, opgericht in 1972, staat voor “creatieve hedendaagse fotografie”. We komen iedere dinsdagavond samen in ons lokaal in het Groeningheheem in Kortrijk waar steeds een interessant onderwerp aan bod komt. Af en toe trekken we er op uit om op locatie te fotograferen. Het motto van Fotoclub Groeninghe is “Fotografie-Fotograferen-Vriendschap”. Dit motto werd bewaarheid tijdens een 14-daagse fotoreis in juni 2015 naar IJsland, waar we met 7 leden-fotografen een drietal regio’s in het Westen en het Zuiden zo divers mogelijk in beeld brachten.

Gefascineerd door dit prachtige land trokken we er met 11 leden opnieuw naartoe in juni 2017 waar we het Noorden en de Westfjorden verkenden.