De lente liet in april even op zich wachten zodat de lentebloeiers wat later het bos met hun kleuren inpalmden. Een ideaal moment dus om even de coronaperikelen te vergeten en er met de camera op uit te trekken om al dat moois op beeld vast te leggen.
Op amper een 20-tal kilometer van onze thuisbasis is het Tiegembos stilaan beroemd aan het worden voor zijn tapijten van wilde boshyacinten. Het bos behoort tot het bekende “Sint Arnolduspark” en biedt een grote diversiteit aan bomen, planten en vijvers.
Toen bekend werd dat er weer buitenactiviteiten mochten worden georganiseerd voor groepen van maximum 25 personen, greep de Natuurfotografiewerkgroep Zui-West-Vlaanderen deze gelegenheid aan om erop uit te trekken. Zij kozen hierbiij ook voor een workshop “Voorjaarsbloeiers” in het Tiegembos en het Bassegembos. Dat laatste was mij totaal onbekend en bleek op wandelafstand van het Tiegembos te liggen.
Het vrij kleine bosgebied (<10 ha) wordt beheerd door Natuurpunt en is wat geïsoleerd gelegen tussen weilanden en is al vanaf de 16e eeuw onafgebroken bos geweest. Het was vanouds in bezit van de adel en in gebruik voor de jacht en de kleinschalige houtproductie, zoals de winning van hakhout. Het is een gemengd loofbos met vooral een rijke voorjaarsflora, waar de wilde hyacint domineert. Er komen vogels voor als buizerd, grote bonte specht, groene specht, boomklever en bosuil. Het bos is enkel toegankelijk onder begeleiding van een verantwoordelijke van Natuurpunt Anzegem.